Historisk lang tittel: Velsignelse & Forbannelse, Blessing & Curse, Segen und Fluch

TIL HAMAR MED KUNST: Stor utstilling av Therese Nortvedt, som returnerer til Hamar og Galleri EKG med nye maleri. Denne gang har hun også med kunstneren Hjørdis Dreschel fra London og en rekord-lang tittel på ikke mindre enn tre språk.

Klikk store bilder Utstilling på Hamar

Denne dualismen viser to av livets sider som man finner i Therese Nortvedts og Hjørdis Dreschels arbeider, alltid tilstedeværende og dypt grunnleggende.

Det er en lekenhet, vibrerende farger, mønstre, dekorative symboler, en atmosfære av en sjelden virkelighet i Nortvedts arbeider. Dette reflekteres i en uskyldighet og en særegen dypere mening. Det er ambiguiteten mellom det lyse og vakre og en mer truende bakenforliggende mørkere side, noe som forsterkes gjennom hennes særegne teknikk og de mange lag med olje som påføres lerretene.

I arbeidene til Hjørdis Dreschel finner man liv og død , begjær og forgjengelighet. Gjennom bruk av naturlige farvepigmenter forsterkes denne jordiske kvalitet, bruk av gull synliggjør en illuminerende skatt som på et alter- Triptrykket. Treenighets symbol forenes igjen i Velsignelse, Begjær og Forbannelse.

The Onionfield av Hjørdis Dreschel er inspirert av Knut Hamsuns roman Markens Grøde. Løken symboliserer livet, lag på lag og fruktbarhet. Marken gir grunnlag for vekst og jorda er som den kvinnelige livmor som spruter ut luft og ild i tilblivelsens prosess. Paret symboliserer begjær og grådighet.

Hjørdis Dreschel og Therese Nortvedt møttes under utdannelse ved Kunsthøgskolen i Trondheim. Så gikk veien til London hvor begge studerte ved Central St. Martin´s School of Art and Design. Siden 2002 har Hjørdis og Therese arbeidet fra et felles atelier i London, dette har ført til en rekke utstillinger i London og Norge. Som for å nevne noen, den store utstillingen ; “When I close my Eyes” i Aalesund Kunstforening.  “The Landscape of Memory ” med The Memory Collective i NO Format Gallery, London og Deptford X, London. Nå er de sammen om utstilling på Hamar

Galleri EKG, utstilling på Hamar åpner lørdag 5. mai